Sign up for news and special offers
Facebook
Twitter


Historiken bakom The Falstaff i Canterbury

Kyrkoarkiven för Holy Cross i Canterbury från 1500-talet nämner 22 värdshus där kyrkostämmor hölls. Bland annat nämns The White Hart, som The Falstaff i Canterbury hette tidigare.
Värdshuset ligger i närheten av Canterburys Westgate som byggdes av ärkebiskop Simon Sudbury 1380 som ersättning för en förfallen byggnad som stått på platsen sedan 1023. Det var vid Westgate som William Erövraren stannade år 1067 på sin resa från London till Normandiet och bekräftade Kentbornas anrika lagar och privilegier.

1783 fick värdshuset sitt nya namn, The Falstaff Inn. Det var på den tiden ett populärt namn bland många värdshusvärdar landet runt i och med att Shakespeares gamle riddare blev allt populärare. Figuren uppträdde för första gången i Henrik IV (del 1 och 2).

Enligt legenden blev Drottning Elizabeth I så förtjust i den korpulente riddaren att hon ville se honom som huvudfigur i ett verk. Shakespeare skrev därför snabbt en ny pjäs om Sir John Falstaff och hans kumpaner och det sägs att Muntra fruarna i Windsor skrevs på bara två veckor. Drottningen blev mycket nöjd med den nya pjäsen!

Den gamle riddarens äventyr har fortsatt att roa och förnöja publiken världen runt och i Storbritannien har hans namn givit många värdshus nytt liv.

För tio år sedan byggdes gamla Wood Mill och puben The Tap om till fler rum vilket utökade det ursprungliga värdshuset på St Dunstan's Street.